// O nama

Grupa kompanija PIS – Poslovni Informacioni Sistemi d.o.o. i ARHIVIRAJ d.o.o. sa sedištem u Beogradu se uspešno bavi razvojem, implementacijom, integracijom i održavanjem Document Management sistema, rešenjima za arhiviranje i mikrofilmovanje dokumentacije, kao i  rešenjima za kvalifikovano potpisivanja i digitalni identitet.

Našim korisnicima nudimo najsavremenije sisteme i opremu vodećih svetskih proizvođača OPEN TEXT, KODAK ALARIS, ZEBRA, THALES, AET, ATIZ kao i njihove prateće sisteme za koje pružamo kompletnu tehničku podršku i servis. Naši softverski istemi i oprema su instalirani u najvećim domaćim preduzećima i bankama, gde uređaji i i sistemi rade u 24-časovnom režimu.

Brojni korisnici naših softverskih rešenja i hardverske opreme u Srbiji uverili su se da kompanije PIS d.o.o. i ARHIVIRAJ d.o.o. sa svojim partnerskim kompanijama, prate implementirane softverske sisteme i instalacije, da za stara rešenja i opremu obezbeđuju module za nadgradnju, kao i dalja usavršavanja već postojećih sistema.

U trećoj deceniji uspešnog poslovanja ARHIVIRAJ.COM  sistemi su postali sinonim za kvalitet, efikasnost i dobru tehničku podršku.

Kompanija Arhiviraj doo u svom outsourcing centru ARHIVIRAJ.COM™ pruža savremene usluge skeniranja i mikrofilmovanja dokumentacije u skening centru kapaciteta i do 150.000 skeniranih dokumenata dnevno, kao i arhiviranja dokumentacije u našim arhivskim depoima površine oko 24.000 m² sagrađenih prema najvišim svetskim standardima.

Kompanija Arhiviraj doo konstantno vrši proširenje kapaciteta izgradnjom novih arhivskih depoa.

U ARHIVIRAJ.COM™ outsourcing centru Kompanija PIS d.o.o. i ARHIVIRAJ d.o.o. nudimo sledeće usluge:

 • trajno arhiviranje papirnih dokumenata u našem arhivskom depou prema ISO 15489 standardu
 • skeniranje – digitalizacija klasične papirne i mikrofilmske arhive
 • ARHIVO™ Arhivski Softver za upravljanje arhivom i zahtevima za dostave prema arhivskim pravilima
 • popisivanje, uređenje i unošenje podataka u ARHIVO™ Arhivski Softver
 • sređivanje dokumentacije, izrada i vođenje ARHIVO™ Dinamičke Arhivske Knjige, kao i izrada normativnih akata u skladu sa zakonom Republike Srbije
 • OCR automatsko prepoznavanje i usluge automatsko unosa podataka u informacioni sistem klijenta
 • hosting elektronske arhive klijenta na našim serverima i ARHIVO™ Cloud DMS
 • implementacija Open Text Content Management, Workfow, DMS i integrisanih ECM rešenja
 • izrada sigurnosne mikrofilmske kopije
 • uništavanje – šredovanje papirne dokumentacije

PREDNOSTI KOMPANIJE ARHIVIRAJ KAO PARTNERA

Grupa – Kompanija PIS d.o.o. se već više od 30 godina uz kompaniju ARHIVIRAJ d.o.o. bave delatnošću upravljanja dokumentacijom. U okviru grupacije posluje oko 200 radnika u stalnom radnom odnosu, uz 120 privremeno povremeno zaposlenih radnika. Klijentima je dostupna kompletna usluga koja uključuje efikasno i odgovorno upravljanje dokumentacijom: arhiviranje, skeniranje, mikrofilmovanje, softverska rešenja za upravljanje dokumentacijom (DMS, workflow, OCR-ICR), prodaja skenera i mikrofilmske opreme, rešenja za kvalifikovano digitalno potpisivanje, dodeljivanje vremenskog žiga i rešenja za digitalni identitet.

Reference

Kompanija ARHIVIRAJ doo u okviru PIS grupacije već tri decenije uspešno posluje na tržištu i može se pohvaliti dugogodišnjom saradnjom sa klijentima i velikim uspehom u oblasti arhiviranja, skeniranja i dokument menadžmenta.

 • PIS d.o.o. pruža usluge za preko 60% banaka u Srbiji.
 • U 2021. u skening centru obradili smo preko 20.000.000 dokumenata.
 • Trenutno je u arhivskom depou PIS-ARHIVIRAJ.COM™ arhivirano preko 600.000 arhivskih kutija, na preko 250 km arhivskih polica.
 • OpenText ima preko 50.000 instalacija širom sveta sa više od 10.000.000 korisnika sistema.

Ukoliko želite detaljniji spisak kompanijskih referenci, molimo vas da nas kontaktirate.