// Mikrofilmovanje

Mikrofilm je idealan za organizacije kojima su sigurnost, dugoročna zaštita i ekonomično dugoročno čuvanje poslovne dokumentacije prioritet. Mikrofilmovana dokumenta su zakonski priznate kopije originalnih dokumenta i predstavljaju trajno rešenje za dugoročno arhiviranje građe i dokazao se kao jedan od proverenih i najsigurnijih načina uštede u upravljanju poslovnim dokumentima.

Ekonomičnost ovog načina čuvanja dokumenata ogleda se najpre u prostornoj uštedi (mikrofilmski zapisi u odnosu na papirnu dokumentaciju zauzimaju čak 99% manje arhivskog prostora), a takođe obezbeđuje uštedu u serverskoj i pratećoj hardverskoj opremi i električnoj energiji, jer izvorna elektronska dokumenta mogu takođe da se mikrofilmuju.

Mikrofimska kopija ima jednaku pravnu važnost kao i originalan papirni dokument, što organizaciji dopušta mogućnost da, prema potrebi, u svakom trenutku uništi papirnu ili elektronsku verziju dokumenta. Takođe, moguće je načiniti alternativne kopije mikrofilma, što obezbeđuje dodatnu zaštitu od hazarda bilo koje vrste (tzv. Disaster Recovery – Business Continuity scenario).

Standardna usluga mikrofilmovanja obuhvata:

  • mikrofilmovanje na Kodak Archive Writer-u, jednom od aktuelno najpouzdanijih uređaja ove vrste u svetu
  • perfektan kvalitet mikrofilmskog zapisa, uz izradu do 17.000 slika dokumenata po rolni
  • dualni zapis (istovremena izrada originala i kopije mikrofilma)
  • obezbeđena garancija na Kodak mikrofilm iznosi 500 godina
  • izrada dodatnih mikrofilmskih duplikata (za Disaster Recovery)